Telefoon:

06-23003751

E-mail:

wellnesspraktijkhamsa@hotmail.com

Openingstijden:

Doordeweeks van 19:00-22:00 uur, woensdag van 10:00-22:00 uur

Sportmassage is het toepassen van diverse handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel diens lichamelijke conditie op peil te houden, te verbeteren, of om eventuele nadelige gevolgen van de sportbeoefening te verminderen of weg te nemen.
Massage heeft een positieve invloed op de doorbloeding van de spieren en drijft vocht/afvalstoffen af. De stofwisseling wordt verbeterd, wat kan resulteren in een kortere herstelperiode na een blessure. Door ontspanning of juist activering van de spieren wordt de spierspanning beïnvloed. Verder kunnen verhardingen en verklevingen in de spieren worden bestreden.
De sportmasseur adviseert over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne. Daarnaast is hij geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages. Zo voorkomt u dat er nieuwe blessures ontstaan of oude blessures gaan opspelen. 
Ook verleent de sportmasseur hulp bij (sport) ongevallen. Na een blessure adviseert hij u over herstel bevorderde maatregelen. Voor klachten die ontstaan in de thuissituatie of tijdens het werk kunt u eveneens bij een sportmasseur terecht.
Voorafgaand aan een sportmassage zal er een intake gesprek plaatsvinden en zal er middels een functieonderzoek gekeken worden of de masseur uw hulpvraag kan beantwoorden. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld of vindt er een doorverwijzing plaats naar een arts of specialist.