Telefoon:

06-23003751

E-mail:

wellnesspraktijkhamsa@hotmail.com

Openingstijden:

Doordeweeks van 19:00-22:00 uur, woensdag van 10:00-22:00 uur

Klei is een levende stof vol met goede eigenschappen (voedend, reinigend en genezend), wat het tot een bijzonder product maakt. Het bezit een aantal scheikundige verbindingen die in een dusdanige verhouding aanwezig zijn, dat deze gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. 
In de open lucht wordt de klei gedroogd in de brandende zon. De zon zorgt ervoor dat er grote hoeveelheden energie in de klei wordt opgeslagen. Het bevat hierdoor veel negatieve ionen, zodat de klei in staat is om grote hoeveelheden positief geladen afvalstoffen aan zich te binden en op te nemen. Door toevoeging van water maken we klei weer bruikbaar en toepasbaar voor gezichtsbehandelingen of lichaamspakkingen.
Aanvankelijk is de heilzame werking van klei ontdekt in de dierenwereld. Dieren rollen zich door de modder of eten aarde, op het moment dat ze ziek zijn of zich tegen schadelijke invloeden willen beschermen. Groene klei zelfs voor inwendig gebruik benut worden, bij problemen met het spijsverteringsstelsel. 
In ‘Wellnesspraktijk Hamsa’ gebruiken we de verschillende kleisoorten uitsluitend voor uitwendig gebruik. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke klei en bevatten geen toegevoegde chemische middelen. 
Afhankelijk van uw huidtype en de beoogde werking, kunt u kiezen uit: Gele klei, Witte klei, Rode klei, Groene klei, Dode zeealgen of Ghassoul (wat je uitspreekt als Rasul). Ghassoul is een Marokkaanse klei, welke in Oosterse badhuizen (Hammam’s) bekend staat om zijn reinigende werking. Het neutraliseert talg en heeft een zepende werking.