Telefoon:

06-23003751

E-mail:

wellnesspraktijkhamsa@hotmail.com

Openingstijden:

Doordeweeks van 19:00-22:00 uur, woensdag van 10:00-22:00 uur

Cuppingmassage is een eeuwenoude behandeling, welke over de hele wereld bekend is. Andere benamingen zijn: kasaath hawa, bedoeïenmassage, vacussage, al-hijamah, ventosas of ‘koppen zetten’. 
De eerste beschrijvingen van cupping zijn onder andere terug te vinden in de geschriften van Hippocrates. Hij was een Griekse geneesheer, welke 400 jaar v. C. leefde en bekend staat als de stichter van de huidige Geneeskunde. Ook in de Soenna’s van de Koran staat dat deze behandeling zeer heilzaam werkt. In de Chinese cultuur wordt het nog steeds toegepast, in combinatie met acupunctuur.
De ‘cups’ worden zuurstofarm (vacuüm) gemaakt en op de huid geplaatst, om plaatselijk de bloed-, lymfe- en energievoorziening te verbeteren. Daarnaast is het ook mogelijk om ze in massagevorm toe te passen voor grotere lichaamsoppervlakken. Hiertoe word de huid eerst voorbereid met een (massage) olie, zodat de cups beter over de huid verplaatst kunnen worden. 
Door de krachtige dieptewerking is deze massage het aan te raden bij (lokale) spierpijn, langdurige verkoudheden en energieblokkades. Verder is cuppingmassage momenteel erg populair bij de aanpak van cellulitis en het verzachten van littekenweefsel.
De materialen zijn in de loop der tijd steeds verder gemoderniseerd. In het begin werd er gebruik gemaakt van (dierlijke) hoornen en later van glazen koppen. Deze werden door middel van vuur zuurstofarm gemaakt. Tegenwoordig maakt men vaak gebruik van kunststof cups, welke met een vacuümpomp op de huid worden vastgezogen. 
‘Wellnesspraktijk Hamsa’ introduceert de allernieuwste cups, namelijk: cups gemaakt van Siliconen. Hierdoor is de behandeling niet alleen veiliger, maar ook een stuk comfortabeler geworden.